spastische darm symptomen – Hoe Herken Je Ze?

Spastische darm symptomen zoals buikkrampen, steken, winderigheid, opgeblazen gevoel en diarree heeft iedereen wel eens. Enkel als deze spastische darm symptomen te vaak voorkomen kan het zijn dat er meer aan de hand is.

Maar hoe weet je nu of je een spastische darm hebt? Deze vraag ga ik beantwoorden in dit artikel.

Schrijf je in voor de gratis online video coaching! >>>

Wat zijn spastische darm symptomen?

Spastische darm symptomen zijn de symptomen die ontstaan door een spastische darm. Vaak heeft iemand reeds maanden tot zelfs jaren last van spastische darm symptomen voor deze de diagnose spastische darm krijgt van zijn arts of gastro enteroloog.

Volgende symptomen komen vaak voor bij iemand met een spastische darm:

[red_tick_list width=”100%”]

  • buikkrampen
  • buiksteken
  • misselijkheid
  • opgeblazen gevoel
  • winderigheid
  • borrelende darmen
  • diarree
  • constipatie
  • anale jeuk

[/red_tick_list]

Deze klachten zijn de meest voorkomende spastische darm symptomen die allemaal gerelateerd zijn met het maag en darm stelsel.

Iedereen heeft wel eens enkele van bovenstaande spastische darm symptomen maar daarom heb je niet persé een spastische darm.

Hoe weet je of je een spastische darm hebt?

Als iemand al geruime tijd last heeft van darmklachten en al volledig ondersteboven is gedraaid door zijn arts zonder resultaat, is de kans groot dat je de diagnose spastische darm mee naar huis krijgt.

Artsen gaan eerst enkele testen en onderzoeken uitvoeren om te kijken of er een oorzaak voor de darmklachten wordt gevonden. Bloedanalyse, stoelgangsonderzoek en meestal ook een darmonderzoek.

Bijna altijd wordt er niets gevonden. Geen oorzaken of logische verklaringen voor de persoon zijn darmklachten. Dan luidt de diagnose automatisch spastische darm of PDS.

Er werd niets gevonden dus heb je een spastische darm en zit het allemaal in je hoofd… is wat artsen beweren…

Een spastische darm is dus de diagnose die als laatste wordt gegeven aan een heleboel onverklaarbare klachten. En daarom wordt deze aandoening ook wel eens de vuilnisemmerziekte genoemd.

Dus heb jij reeds een tijd enkele spastische darm symptomen, dan kan het goed zijn dat je de diagnose spastische darm zal krijgen van je arts.

Ik heb een spastische darm en voel me elke dag uitgeput!

Vaak hebben personen met spastische darm symptomen ook nog eens andere klachten die op het eerste zicht niet gerelateerd lijken met hun darmen. Maar in de werkelijkheid worden ze veroorzaakt door een spastische darm!

Spastische darm symptomen die op het eerste zicht ongerelateerd lijken met de darmen:

[red_tick_list width=”100%”]

  • wederkerende infecties
  • chronische vermoeidheid
  • migraine
  • gewrichtsklachten
  • huidproblemen
  • schimmelinfecties
  • slaapproblemen
  • concentratie problemen
  • agressie
  • longklachten
  • impotentie

[/red_tick_list]

Al deze klachten lijken niets met de darmen te maken te hebben maar harde bewijzen tonen keer op keer aan dat deze door een spastische darm met een verstoorde darmflora veroorzaakt worden!

Ook ik had enkele jaren terug veel meer spastische darm symptomen dan darmklachten. Maar ook klachten met mijn huid, gewrichten, concentratie problemen, slaapproblemen,… Elke arts vertelde me dat deze klachten allemaal in mijn hoofd zaten tot ik bewijzen vond dat mijn darmen die klachten veroorzaakten!

Hoe kan het dat er zoveel spastische darm symptomen zijn?

De wetenschap heeft bewezen dat hier een logische verklaring voor is. En deze verklaring zal ik hier verstaanbaar onthullen. Je hoeft niet bang te zijn voor technische Latijnse namen te ontdekken, ik hou het simpel!

Een spastische darm is een ontstoken darmwand die ontstaat door een verstoorde darmflora. Bepaalde voeding zoals graanproducten reageren slecht op een ontstoken darmwand waardoor spastische darm symptomen en klachten ontstaan.

Eet je dag na dag de verkeerde voeding (wat bij de meesten het geval is), dan kan die darmwand zodanig beschadigd zijn dat er minuscule gaatjes in de darmwand ontstaan. Dan spreken we van een lekke darm.

Wanneer dit gebeurd kan onverteerde voeding, schimmel en zelfs parasieten in de darmwand vallen. Daar kunnen ze door heel het lichaam circuleren en voor schade zorgen.

Dat staat ons lichaam niet toe en haalt er het immuunsysteem bij die vervolgens antilichamen zal produceren. Eentje ervan is histamine die voor ontsteking zorgt.

Het nare is dat histamine ook door heel het lichaam kan circuleren en dus in heel het lichaam ontsteking kan veroorzaken. En juist daarom kun je overal klachten krijgen!

Daarom kun je dus zoveel spastische darm symptomen krijgen. Gaat de ontsteking naar je hoofd, zit je met hoofdpijn, concentratie stoornissen, slaapproblemen, … Gaat de ontsteking naar je blaas kan je een blaasinfectie oplopen,… Zo ontstaan de symptomen spastische darm.

Bekijk onderstaande video over spastische darm symptomen. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe een lekke darm werkt! Bekijk het zeker!

Wat kan ik doen aan mijn spastische darm symptomen?

Zulke klachten en symptomen moeten aangepakt worden! Ik herhaal, klachten moeten aangepakt worden. Doe je dit niet? Dan kan de darmwand zodanig ontstoken geraken waardoor een auto-immuunziekte kan ontstaan zoals een vorm van colitis!

Laat het niet zo ver komen en doe wat aan je spastische darm symptomen.

Wat je het beste doet is de oorzaken van je spastische darm symptomen onderzoeken, en in vele gevallen is dit door je voeding aan te pakken.

Het vaakst van al zijn voedselallergiën of intoleranties de boosdoener voor spastische darm symptomen. Wanneer jij die voeding vermijdt, dan zul je geen darmklachten meer hebben.

En het mooiste van al is dat je darmen dan de rust krijgen die ze verdienen zodat ze langzaam kunnen herstellen.

Als je enkele weken tot maanden alle voeding vermijdt, die de darmwand nog meer schaadt, zoals melkproducten en graanproducten. Dan zullen de minuscule gaatjes in de darmwand verdwijnen en in tijd heel je darmwand hersteld zijn. Dan kan je terug normaal eten.

Als je hulp wenst bij het behandelen van je spastische darm symptomen, dan heb ik goed nieuws voor jou! Ik heb namelijk voor mijn lezers een gratis online video coaching samen gesteld die je stap voor stap uitlegt hoe je uw spastische darm symptomen kunt stoppen.

Ik vertel je wat te eten en wat niet te eten, hoe jij je darmflora kunt herstellen en nog veel meer! Wil ook jij toegang tot deze gratis online video coaching? Net zoals 8134 anderen? Klik dan op onderstaande link…

Ik wil NU meteen toegang krijgen tot de gratis online video coaching! >> Ik klik hier

Tof artikel over spastische darm symptomen? Stuur het door naar een kennis of vriend die er wat met kan doen! Of plaats een linkje op jouw website zodat je anderen kan helpen!

Opmerkingen of vragen kun je hier onder achterlaten.

Dit artikel gaat over spastische darm symptomen

Geef een reactie