Hoe Weet Je Of Je Prikkelbare Darm Syndroom Symptomen Hebt?

Als je al een tijdje prikkelbare darm syndroom symptomen hebt, weet je al dat er veel meer klachten  bij komen kijken dan juist darmklachten. Vaak hebben personen met het prikkelbare darm syndroom ook te kampen met bot klachten, blaasklachten, spierpijn, vermoeidheid,…

Hoe het komt dat zoveel prikkelbare darm syndroom symptomen kunnen ontstaan zal ik in dit artikel uitleggen.

Schrijf je in voor de gratis online video coaching en maak een einde aan je prikkelbare darm syndroom symptomen! >>

Wat zijn prikkelbare darm syndroom symptomen?

Meestal komt het voor dat iemand reeds maanden tot jaren darmklachten heeft, mogelijke prikkelbare darm syndroom symptomen.

Het kan goed zijn dat de diagnose: PDS nog niet is gesteld door een arts. Maar hoe weet je nu of je enkel occasionele darmklachten hebt of aan het prikkelbare darm syndroom lijdt?

Laten we eens kijken welke de meest voorkomende prikkelbare darm syndroom symptomen zijn:Deze dame is niet zwanger!

[red_arrow_list width=”100%”]

  • krampen
  • diarree
  • constipatie
  • buik steken
  • misselijkheid
  • borrelende darmen
  • winderigheid
  • opgeblazen gevoel

[/red_arrow_list]

Deze prikkelbare darm syndroom symptomen komen het meest voor bij iemand met een spastische darm. Iedereen heeft hier wel eens last van maar hoe weet je nu of je een prikkelbare darm hebt?

Hoe wordt de diagnose prikkelbare darm syndroom gesteld?

Vooraleer iemand de diagnose spastische darm krijgt, zal deze eerst volledig onderzocht worden. Er wordt gecontroleerd of de patiënt mogelijk een afwijking van het darmstelsel heeft, parasieten heeft of andere oorzaken die voor de prikkelbare darm syndroom symptomen kunnen zorgen.

Als er niets gevonden wordt, dan pas krijgt de patiënt de diagnose PDS of prikkelbare darm. Het prikkelbare darm syndroom is dus de benaming die gegeven wordt aan een heleboel klachten waar geen oorzaak voor gevonden wordt.

Aangezien het ook de diagnose is die pas als laatste gegeven wordt wanneer geen oorzaken zijn gevonden voor de prikkelbare darm syndroom symptomen wordt het ook wel de vuilnisemmerziekte genoemd.

Heb je al een hele poos prikkelbare darm syndroom symptomen maar is er geen oorzaak voor de klachten gevonden? Dan is de kans groot dat je de diagnose prikkelbare darm zal krijgen.

Klachten ongerelateerd met het maag en darmstelsel

Als je enkele prikkelbare darm syndroom symptomen hebt zoals krampen, winderigheid en opgeblazen gevoel kan het ook zijn dat je meer klachten ondervindt, die eigenlijk niets te maken hebben met je darmen.

Zeker als je al een tijd prikkelbare darm klachten hebt, kan het zijn dat je futloosheid waarneemt, concentratie problemen, slaapproblemen, …

Wetenschappelijk bewijs toont aan dat ook hier een logische verklaring voor is. En de realiteit is dat onderstaande klachten ook door foto prikkelbare darm syndroom symptomenbeschadigde darmen ontstaan:

[red_arrow_list width=”100%”]

  • Chronische infecties
  • vermoeidheid
  • futloosheid
  • migraine
  • bot klachten
  • gewrichtsklachten
  • slaapproblemen
  • concentratie stoornissen
  • schimmelinfecties
  • problemen met de huid zoals eczeem
  • agressief gedrag
  • longklachten
  • impotentie

[/red_arrow_list]

Op het eerste zicht zou je niet zeggen dat bovenstaande klachten prikkelbare darm syndroom symptomen zijn. In de realiteit ontstaan ze door een slechte darmwerking!

Vroeger had ik veel van bovenstaande klachten. Deze zouden volgens artsen in mijn hoofd ontstaan. Ik beeldde het me allemaal in… Tot ik harde bewijzen ontdekte die alles verklaarden…

Het ontstaan van klachten buiten het darmstelsel

Het ontstaan van prikkelbare darm syndroom symptomen die niets met de darmen te maken hebben, ga ik hier verstaanbaar verklaren. En pas op want je zal van je stoel springen eens je beseft wat er momenteel in jouw lichaam gebeurd!

Bij een prikkelbare darm staat de darmwand ontstoken en beschadigd. Bepaalde voeding zoals brood, zal deze ontsteking enkel maar verergeren. Elke keer jij brood eet met harde vezels, zullen die vezels in de beschadigde darmwand schuren, net zoals je met een schuursponsje in een huidwonde zou schuren.

De meeste mensen met PDS blijven lekker alles eten wat ze willen aangezien hun intellectuele arts beweert dat voeding geen invloed heeft op prikkelbare darm syndroom symptomen… En jij vertrouwt je arts natuurlijk en volgt zijn raad klakkeloos.

Op een gegeven moment zal de darmwand zodanig beschadigd zijn waardoor er minuscule gaatjes zullen ontstaan in de darmwand. Daar kan dan onverteerde voeding en bacteriën door vallen die dan in de bloedbaan terecht komen.

foto lekke darm

Het lichaam kan geen onverteerde voeding in onze bloedbaan toestaan, aangezien dit voor serieuze schade zal zorgen.

Daarom wordt het immuunsysteem erbij geroepen die vervolgens antilichamen produceert. En die antilichamen maken de bacteriën en onverteerde voeding in de darmwand onschadelijk. Helaas zorgen deze antilichamen voor ontstekingsreacties en dit gebeurt in de bloedbaan, wat wil zeggen dat deze ontsteking door heel ons lichaam kan circuleren!

Het resultaat is dat je overal in je lichaam ontstekingsreacties kunt waarnemen en daarom ontstaan zoveel prikkelbare darm syndroom symptomen die op het eerste zicht niets met een prikkelbare darm te zien hebben. Deze conditie noemen ze ook wel een lekke darm.

Onderstaande video toont aan hoe een lekke darm te werk gaat:

Hoe stop ik mijn prikkelbare darm syndroom symptomen?

Er moet onderzocht worden wat voor die prikkelbare darm syndroom symptomen zorgt. En in de meeste gevallen is dit een voedselallergie of voedselintolerantie. Ook is er een mogelijkheid op een parasiet, alhoewel dit minder vaak voorkomt. Candida komt geregeld voor wat zeker onderzocht moet worden!

Of je het nu wilt of niet, moet je sowieso je voeding aanpassen. Voeding die de darmwand dag na dag schaadt, moet vermeden worden. Doe je dit niet, dan kan de darmwand zich niet herstellen.elke keer je brood eet maak je uw darmwand nog meer kapot!

Als je enkel voeding eet die de darmwand niet beschadigd, dan krijgt de darmwand de kans en rust om zich te herstellen. Zo zal een nieuw laagje darmwand ontstaan en doe je dit enkele maanden dan heb je een aanzienlijk sterke darmwand die terug normaal kan functioneren!

Blijf je gewoon eten wat je wilt, dan zullen je prikkelbare darm syndroom symptomen enkel maar erger worden en zal de darmwand nog meer beschadigd worden waardoor een auto-immuunziekte kan ontstaan zoals een vorm van colitis.

Laat het niet zo ver komen en start met je prikkelbare darm syndroom symptomen en klachten aan te pakken!

Om mijn lezers te helpen, heb ik een gratis online video coaching cursus ontwikkeld waar ik exact uitleg hoe je uw darmwand kun herstellen. Zo zul je geen prikkelbare darm syndroom symptomen meer hebben. Ik geef je duidelijk voedingsadvies, hoe we uw darmflora gaan herstellen en je krijgt zelfs een gratis dagmenu!

Heb je interesse in deze gratis online video cursus? Schrijf je dan met onderstaande link in…

Ik schrijf me in en wil toegang tot de gratis online video coaching! >>

Vond je dit artikel over prikkelbare darm syndroom symptomen interessant? Stuur het door naar een kennis die er baat bij kan hebben of zet een linkje op jouw website zodat je anderen deze informatie kan helpen te vinden.

Vragen kun je hieronder achter laten!

Dit artikel gaat over prikkelbare darm syndroom symptomen.

Geef een reactie