Spastische Darm Klachten – Er Is Een Uitweg

Spastische darm klachten kunnen je levenskwaliteit serieus aantasten. Zeker als je weet dat er meer klachten ontstaan door een spastische darm dan enkel darmklachten. Klachten zoals vermoeidheid die op het eerste zicht niets te maken hebben met je darmen, worden wel degelijk door je darmen veroorzaakt!

Hoe dit kan, leg ik uit in dit kort artikel.

Ik heb genoeg van mijn spastische darm klachten en schrijf me in voor de gratis online video coaching >>>

Hoe weet je of je darmklachten spastische darm klachten zijn?

Er zijn een heleboel darmklachten die komen kijken bij een spastische darm zoals:

[red_arrow_list width=”100%”]

 • buik krampen
 • buiksteken
 • misselijkheid
 • opgeblazen buik
 • winderigheid
 • constipatie
 • diarree

[/red_arrow_list]

Dit beknopte lijstje van spastische darm klachten is maar een fractie van de klachten die komen kijken bij een spastische darm. Later vertel ik je alles over andere klachten en hoe ze ontstaan.

Iedereen heeft wel eens last van buikkrampen maar wat als ze dagelijks voorkomen? Heb je dan een spastische darm?

Indien iemand dagelijks mogelijke spastische darm klachten heeft, zal deze onderzocht worden door zijn arts. Bloedanalyses samen met stoelgangsonderzoek en mogelijk een maag- en darm onderzoek kunnen onderzocht worden.

Bijna altijd zijn alle onderzoeken negatief. Er werden geen oorzaken voor de darm klachten gevonden en daarom luidt de diagnose een spastische darm.

De diagnose spastische darm is als het ware de laatste diagnose die gegeven wordt, wanneer er geen oorzaken voor de klachten worden gevonden. Daarom noemen ze een spastische of prikkelbare darm ook wel de vuilnisemmerziekte.

Indien jij al geruime tijd enkele spastische darm klachten hebt zonder dat er een oorzaak is gevonden, dan is de kans groot dat je de diagnose spastische darm krijgt. Maar geen paniek, ik leg je zo meteen uit hoe je van je spastische darm kunt afgeraken…

Bent u ook zo moe?

De reden waarom ik deze vraag aan u stel is omdat ik vroeger wanneer ik een spastische darm had, een heleboel klachten had die onverklaarbaar waren. Klachten zoals chronische vermoeidheid, wederkerende infecties, slaapproblemen, concentratie stoornissen, blaas problemen…

Geen arts kon me verklaren hoe deze bom aan klachten ontstond. Het zou allemaal in mijn hoofd gezeten hebben of ik was te zwak voor deze wereld.

Ik was niet de enige met een hoop spastische darm klachten die niets met het darmstelsel te maken leek te hebben. Anderen met een spastische darm hadden ook last van zulke klachten:

[red_arrow_list width=”100%”]

 • Chronische infecties
 • chronische vermoeidheid
 • gewrichtsklachten
 • migraines
 • slaapproblemen
 • huid problemen
 • schimmel nagels
 • agressie
 • concentratie stoornissen
 • impotentie
 • longklachten
 • doffe haarkleur
 • futloosheid
 • depressief

[/red_arrow_list]

Eens ik ontdekte wat al deze klachten veroorzaakten wist ik hoe ik al deze spastische darm klachten aan de deur kon zetten…

Hoe ontstaan spastische darm klachten? En waarom zijn er zo veel?

Studies tonen aan dat klachten die niets te maken hebben (op het eerste zicht) met onze darmen veroorzaakt worden door beschadigde darmen!

Een spastische darm is een ontstoken darm zoals ik in andere artikelen heb uitgelegd. Het darmweefsel bij iemand met een spastische darm is hevig beschadigd waardoor bepaalde voeding het beschadigd weefsel nog meer kan beschadigen.

Denk maar aan graanproducten. Met hun harde vezels schuren ze in de darmwand waardoor het weefsel nog meer zal ontsteken. En na een tijd kunnen zelfs minuscule gaatjes ontstaan waar onverteerde voeding, schimmel en zelfs parasieten door kunnen vallen!

Die onverteerde voeding valt dan in onze bloedbaan. En denk je dat ons lichaam hier blij met gaat zijn? Neen, helemaal niet. Enkel goed verteerde voeding die opgenomen is via de darmwand mag in de bloedbaan terecht komen, denk maar aan aminozuren, vetzuren, vitaminen en mineralen.

Onverteerde voeding is niet welkom in de bloedbaan en zal voor problemen zorgen. Hierdoor haalt het lichaam het immuunsysteem erbij die vervolgens antilichamen zal produceren om het voedsel onschadelijk te maken.

Ook histamine komt erbij die voor ontsteking zorgt. Het schokkende aan dit proces is dat histamine ontsteking veroorzaakt en dat deze ontsteking in de darmwand zit waardoor het door heel het lichaam kan circuleren! En dus in heel het lichaam voor klachten kan zorgen.

Zo een conditie noemt men ook wel een lekke darm. En dat is de verklaring waarom er zoveel spastische darm klachten kunnen ontstaan! Allemaal door een spastische darm…

kijk even naar deze video. Op het einde van de video wordt mooi uitgelegd hoe een lekke darm te werk gaat…

Hoe stop ik mijn spastische darm klachten en de gaatjes in mijn darmwand?

Belangrijk is om ervoor te zorgen dat de beschadigde darmwand niet verder beschadigd wordt zodat deze zich kan herstellen.

Ga jij elke dag voeding eten die de darmwand nog meer beschadigd, dan wens ik je veel succes aangezien de darm niet de kans krijgt om te herstellen…

Daarom is het belangrijk om tijdelijk geen voeding te eten die de darmwand verder kan schaden.

Ik heb een apart artikel geschreven over spastische darm voeding die je exact uitlegt wat je beter wel en niet kunt eten indien je uw spastische darm klachten wenst te behandelen.

Als jij een dieet volgt met enkel darmsparende voeding, zodat je darmwand zich kan herstellen en de gaatjes en ontsteking weg trekken, zullen je spastische darm klachten verdwijnen.

Ook de ongerelateerde klachten zoals vermoeidheid zal verdwijnen aangezien je immuunsysteem niet constant oververmoeid zal zijn omdat het geen voeding meer moet aanvallen. Eens de gaatjes in de darmwand dicht zijn, zal het immuunsysteem geen voeding meer moeten aanvallen…

Om mijn lezers te helpen heb ik een gratis online video coaching cursus samen gesteld die je op weg helpt om je spastische darm klachten te behandelen. Ik vertel je duidelijk wat te eten en geef je zelfs een gratis dagmenu. Kijk even op onderstaande link voor de online video’s.

Ja, ik schrijf me in voor de gratis online video coaching en stop mijn spastische darm klachten! >>>

Tof artikel over spastische darm voeding? Stuur het door naar een vriend die er wat met kan doen! Of zet een linkje van deze pagina op jouw website zodat je zoveel mogelijk mensen helpt met deze informatie.

Vragen kun je hieronder achterlaten, ik beantwoord ze zo snel mogelijk.

Dit artikel gaat over spastische darm klachten.

Geef een reactie