PDS Symptomen? Lijd Jij Eraan?

PDS symptomen zoals buikkrampen, steken en stoelgangsproblemen zijn tekenen van het prikkelbare darm syndroom. Maar hoe weet je nu of PDS hebt? Dat zal ik verklaren in dit kort artikel…

Schrijf je in voor mijn gratis online video coaching lessen en stop al je PDS symptomen! Klik Hier >>>

Populaire PDS symptomen

De meest voorkomende en populaire PDS symptomen zijn de klachten gerelateerd met het maag en darm stelsel. Hier volgt een beknopte lijst van PDS symptomen:

[green_plus_2_list width=”100%”]

  • misselijkheid
  • buikkrampen
  • buiksteken
  • opgeblazen gevoel
  • winderigheid
  • diarree
  • constipatie

[/green_plus_2_list]

Dit zijn de meest voorkomende PDS symptomen maar velen zien nog een heel ander scenario aan klachten die op het eerste zicht ongerelateerd lijken met PDS zoals:

[green_plus_2_list width=”100%”]

  • chronische en wederkerende infecties
  • migraine
  • bot klachten
  • slaapproblemen
  • huidklachten
  • schimmelnagels
  • concentratie problemen
  • agressiviteit
  • impotentie
  • astma

[/green_plus_2_list]

Deze klachten lijken niets maar ook niets te maken hebben met PDS maar in de realiteit zou het wel eens goed kunnen zijn dat ook deze symptomen PDS symptomen zijn die veroorzaakt worden door beschadigde darmen.

Enkele jaren geleden, toen ik nog PDS had, had ik vaak te kampen met griepjes, verkoudheden, blaasinfecties die telkens terug kwamen, migraines, slaapproblemen, pijnlijke polsen en ga zo maar door.

Na enkele studies en boeken te hebben bestudeerd werd het me duidelijk dat al deze klachten ontstonden door mijn prikkelbare darm! 2 keer raden wat er gebeurde met mijn hoop aan PDS symptomen wanneer ik PDS behandelde? Ze verdwenen als sneeuw in de zon…

Waarom er zo een gala aan PDS symptomen zijn

Er is een logische verklaring voor PDS symptomen en klachten die op het eerste zicht niet gerelateerd lijken met het maag en darm stelsel.

Een prikkelbare darm is een ontstoken darmwand die slecht reageert op voeding zoals graanproducten. Wanneer je een boterham met choco eet als je PDS hebt zullen de granen uit het brood de darmwand nog meer beschadigen en doe je dit vaak, dan kun je zelf minuscule gaatjes in je darmwand maken!

Het resultaat is dat onverteerde voeding, schimmel, bacteri├źn en parasieten door deze gaatjes kunnen vallen en in de bloedbaan kunnen terechtkomen!

En dan begin alle pret pas…ons lichaam vindt het niet zo prettig dat er onverteerde voeding in onze bloedbaan stroom waardoor het deze voeding als vergif zal zien. Het immuunsysteem zal erbij gehaald worden om de onverteerde voeding onschadelijk te maken.

Er zullen een hele hoop antilichamen geproduceerd worden die de onverteerde voeding zullen onschadelijk maken met als resultaat dat er stofjes zoals histamine worden geproduceerd die ontsteking veroorzaken.

Het leuke aan heel dit proces is dat de ontsteking wekkende stoffen in de bloedbaan circuleren die dus door heel je lichaam gaan en dus ook door heel je lichaam ontsteking kunnen veroorzaken…

En daardoor kun je overal in je lichaam klachten krijgen, door een prikkelbare darm die lekt. Zo ontstaat een gigantisch gala aan PDS symptomen.

Wanneer dit proces gebeurd spreken we van een lekke darm.

Ik heb even een video over een lekke darm op youtube gevonden en hieronder geplaatst. De video verklaart alles!

Hoe weet ik of ik PDS heb?

Iedereen heeft wel eens darmklachten maar als je vaak PDS symptomen krijgt kan het goed zijn dat je de diagnose PDS zal krijgen.

Artsen gaan je eerst van kop tot teen onderzoeken met bloedanalyses, stoelgangsonderzoek en zelfs een maag en darm onderzoek. Wanneer er geen oorzaken van je PDS symptomen gevonden worden, zal de diagnose een prikkelbare darm klinken.

PDS is dus een benaming voor een heleboel onverklaarbare klachten waar geen oorzaak voor gevonden is.

Doordat het de diagnose is die als laatste wordt gesteld noemen ze het ook de vuilnisemmer ziekte.

Wat kan er gedaan worden aan PDS symptomen?

De behandeling van PDS symptomen is vrij simpel: door de oorzaak van de PDS symptomen aan te pakken. De darmwand die ontstoken staat moet rust krijgen zodat de ontsteking kan wegtrekken en het darmweefsel zich kan herstellen.

Dit doe je door tijdelijk je voeding te veranderen, enkele weken tot maanden darmsparend eten zodat de ontsteking en minuscule gaatjes in de darmwand zich kunnen herstellen. Zo zul je geen PDS symptomen meer hebben!

Je kan al van je PDS symptomen af zijn na zo weinig als 1 week! Een volledige herstelling van je darmwand kan echter langer duren dan 1week.

Indien je hulp wenst met het behandelen van je PDS symptomen kan ik je helpen. Ik heb een online video coaching cursus ontwikkeld waarbij ik je uitleg hoe je uw PDS symptomen aan de deur kunt zetten. Klik op onderstaande link om gratis toegang te krijgen.

Geef me gratis toegang tot de online video coaching zodat ik mijn PDS symptomen kan stoppen! >>

Denk je iemand een plezier te kunnen doen met deze informatie? Stuur het door of zet een linkje op jouw website.

Vragen en opmerkingen lees ik graag hieronder.

Dit artikel gaat over PDS symptomen

Geef een reactie