Spastische Darm dieet? Wat Kan Ik Eten?

Het spastische darm dieet heeft mijn leven drastisch verbeterd. Voor ik het dieet volgde had ik dagelijks last van darmklachten die heel mijn leven controleerden. 10 maal naar het toilet te hoeven spurten was normaal.

Met het spastische darm dieet, is dit allemaal veranderd en zijn mijn darmen terug normaal. Ondanks artsen beweren dat een spastische darm dieet geen invloed zou hebben op spastische darm symptomen, schrijf ik een duidelijk artikel over het spastische darm dieet zodat misvattingen verdwijnen.

Ontvang een gratis voorbeeld dagmenu en stop je prikkelbare darm!>>

Wat doet het spastische darm dieet? Hoe kan een dieet zo goed werken?

Dit is vrij simpel te verklaren. Als je een spastische darm hebt, dan staat je darmwand (licht) ontstoken. En of je het nu leuk vindt of niet zullen bepaalde voedingsmiddelen die ontsteking opwekken waardoor je nog meer klachten krijgt…

Het nut van het spastische darm dieet is dan ook om die voedingsmiddelen tijdelijk te vermijden zodat verdere schade aan de darmwand vermeden wordt.

Het belangrijkste van al is dat de ontstoken darmwand rust zal krijgen wanneer je het spastische darm dieet volgt waardoor het beschadigde weefsel de kans krijgt om zich te herstellen.

Ons lichaam heeft de mogelijkheid om beschadigd weefsel te herstellen. Onze huidcellen schilferen af zodat er een nieuw, mooier en vooral sterker laagje huid kan groeien. Zo krijgt het lichaam de kans om te herstellen van een wonde.

Ook in onze darmen gebeurd dit. Als je het spastische darm dieet gaat volgen, zal je darmwand rust krijgen waardoor de oude en beschadigde darmwand laagje voor laagje zal afschilferen waardoor een nieuw en sterker laagje darmwand kan groeien.

Dit proces gebeurd om de 4-7 dagen en als je het spastische darm dieet lang genoeg volgt, zal in tijd je darmwand terug gezond zijn en optimaal voeding kunnen opnemen en verteren!

Maar vooraleer je darmwand zich kan herstellen moet je exact weten wat je wel kan eten en wat je beter links laat liggen als je het spastische darm dieet volgt…

Wat ga je niet eten als je het spastische darm dieet volgt?

Ik begin bewust met wat je niet mag eten zodat er extra veel nadruk wordt gelegd op wat je wel nog kan eten.

Nadat je het lijstje van voedingsmiddelen die je tijdelijk niet meer mag eten gelezen hebt, zal je hoogstwaarschijnlijk geen zin meer hebben om het spastische darm dieet te volgen. Laat het duidelijk zijn dat er nog alternatieven zat zijn!

Vermijd:

[red_arrow_list width=”100%”]

  • peulvruchten
  • graanproducten, vooral met gluten
  • zuivelproducten
  • pikante kruiden
  • voorverpakte voedingsmiddelen met kleurstoffen en bewaarmiddelen
  • synthetische vetten gevonden in koekjes en fast food
  • alcohol
  • frisdranken
  • geraffineerde suikers zoals tafelsuiker

[/red_arrow_list]

Ja, gedaan met leven klinkt het bij velen nadat ze de lijst van voeding die ze moeten vermijden gelezen hebben. Gelukkig kun je wel nog leven. Ik ga je zat alternatieven geven zodat je nog steeds lekker kan eten en niets zal missen wanneer je het spastische dieet volgt…

Wat valt er nog te eten bij een dieet voor spastische darmen?

Er zijn er met een spastische darm die gewoon zo weinig mogelijk gaan eten. Zo beperken ze hun klachten en moeten ze enkel afzien wanneer ze hebben gegeten.

Deze aanpak werkt ergens wel maar is niet gezond, noch zal het voor een genezing zorgen. Je moet beseffen dat je MOET eten. Als je niet eet, dan krijgt je lichaam niet de gewenste bouwstoffen en kan het ook niet de darmwand herstellen…

Daarom is het cruciaal om het spastische darm dieet te volgen en enkel voeding te eten die je darmwand niet verder beschadigd.

Eet onderstaande voeding bij het volgen van het spastische darm dieet:

[green_plus_list width=”100%”]

  • vers fruit, geschild
  • gestoomde of gekookte groenten
  • vlees
  • vis
  • noten en zaden
  • gezonde vetten zoals olijfolie en kokosolie
  • Lekkere verse kruiden zoals dille, tijm, salie
  • versgeperst fruitsap
  • thee
  • honing in plaats van suiker
  • rijstmelk in plaats van gewone melk

[/green_plus_list]

Als je met bovenstaande voedingsmiddelen geen heerlijk gerecht kunt maken, dan weet ik het ook niet meer. Toch, wel. Ik heb een voorbeeld daggerecht voor je gemaakt en in dit artikel over het spastische darm dieet gezet!

Ik wil maar zeggen dat je nog zat alternatieven hebt die gezond en lekker zijn. Deze mag je gerust eten als je het spastische darm dieet volgt. Natuurlijk is het niet meer de gang van zaken om zo gezond te eten. Voorverpakte koekjes zijn veel “lekkerder” en vergen geen energie of tijd in beslag om klaar te maken…

En als je denkt honger te lijden door de hele dag fruit, groenten, noten en vlees te eten, heb je het verkeerd. Je kan gerust 5-6 maal eten per dag als je het spastische darm dieet volgt.

Ik geef je ook nog een voorbeeld dagmenu mee zodat je goed weet hoe je het beste kunt eten als je het spastische darm dieet volgt…

Een voorbeeld dagmenu van het spastische dam dieet

ontbijt:

fruitsalade met mango, nectarine en frambozen samen met fijn gegrilde stukjes kip en een handje walnoten.

Lunch:

gebakken tonijn in de olijfolie met bloemkool

diner:

125 gram garnaaltjes met sla, komkommer, waterkers, halve ui en 1 gesneden tomaat. Maak een dressing met olijfolie, kokosolie, citroensap en verse kruiden naar keuze. Strooi de dressing over de garnaaltjes en de salade en geniet van dit heerlijk gerecht!

Zoals je ziet kun je echt goed eten als je een spastische darm dieet volgt! Tussendoortjes kan je ook eten bij het spastische darm dieet, denk maar aan een stukje fruit, wat noten en zaden of zelfs een salade met kip of ander vlees…

Om het je nog gemakkelijker te maken heb ik voor mijn lezers een gratis online video coaching cursus samen gesteld. Hier leg ik je exact uit wat je het beste kunt eten met een duidelijke reden waarom. Ook verklap ik je hoe ik mijn darmflora heb hersteld en natuurlijk krijg je nog meer dagmenu’s!

Indien je interesse hebt in mijn gratis online video cursus, klik dan even op onderstaande link en schrijf je in…

JA! Ik schrijf me in voor de gratis online video coaching en leef terug zonder darmklachten! >>>

Vind je dit artikel top? Stuur het even door naar een kennis die een spastische darm dieet kan gebruiken of zet een linkje van deze pagina op jouw website, indien je zelf een website hebt.

Vragen kun je hieronder achter laten.

Geef een reactie