PDS dieet – Hoe Ziet Een Dieet Bij PDS Eruit?

PDS dieet is de term die ik geef aan een aangepast voedingspatroon om te herstellen van PDS. Je hoort vaak dat voeding geen invloed heeft op PDS… Aangezien ikzelf aan de aandoening heb geleden kan ik je vertellen dat niets behalve een degelijk dieet je darmklachten zal stillen!

Behoort u tot de groep die beweert dat dieet geen invloed zou hebben bij PDS?

Ontvang nu het gratis voorbeeld dagmenu en stop je darmklachten met het PDS dieet! Klik Hier >>>

Het doel van het PDS dieet

Het doel van het PDS dieet is simpel: de darmen rust geven zodat het darmweefsel zich kan herstellen zodat de vertering en de darmflora terug genormaliseerd worden.

Zoals reeds beschreven in vorige artikelen op deze website, heeft het lichaam de mogelijkheid om beschadigd weefsel te herstellen. Zoals onze huid afschilfert om een gezonder laagje huid te maken, valt er om de 4-7 dagen een dun laagje van de darm en wordt deze samen met de stoelgang uit het lichaam geleidt.

Zo kan een sterk laagje darmwand gevormd worden en volg je het PDS dieet, dan zal de darmwand aanzienlijk sterker worden waardoor na weken/maanden je volledig zal genezen zijn van PDS.

Wat eet ik beter niet als ik het PDS dieet volg?

Eerst en vooral start ik met de voedingsmiddelen die je beter niet eet als je een PDS dieet wenst te volgen. Nadat je de lijst met voeding hebt gelezen die je beter niet eet, zal je hoogstwaarschijnlijk geen zin hebben om het PDS dieet te volgen.

Er is geen reden om het dieet niet te volgen aangezien er nog zat alternatieven zijn die je wel kunt eten. Als je een voedingsmiddel vermijdt en je vervangt deze door een goed alternatief, zul je helemaal niets missen en zal je het PDS dieet makkelijk kunnen volhouden!

Eet Geen:

[red_arrow_list width=”100%”]

 • melkproducten
 • graanproducten
 • peulvruchten
 • sterke kruiden zoals cayenne, peper
 • bewaarmiddelen, kleurstoffen
 • voeding met synthetische vetten zoals fast food
 • geraffineerde suikers
 • frisdranken
 • alcohol

[/red_arrow_list]

Ok, ik mag dus niets meer eten indien ik het PDS dieet volg?! De meeste voeding die we helaas bijna elke dag eten kun je beter tijdelijk sterk beperken of zelfs volledig mijden. Gelukkig kun je nog alternatieven eten die niet alleen gezond zijn, de darmwand niet schaden en dus zullen herstellen maar ook nog eens lekker zijn…

Wat kan ik eten als ik het PDS dieet volg?

Ik wil duidelijk maken dat je MOET eten indien je wilt herstellen van PDS. Het is heel belangrijk om voldoende eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen en vitaminen binnen te krijgen. Je moet tenslotte bouwstoffen hebben om je beschadigde darmweefsel te herstellen.

Als je niet of heel weinig eet (wat sommigen met PDS doen) krijg je niet de gewenste bouwstoffen om te herstellen van PDS… en zal je dus niet genezen. Aan de andere kant is teveel eten ook niet goed aangezien je dan het darmstelsel onnodig overbelast.

Als je het PDS dieet volgt, eet dan onderstaande voeding:

[green_plus_list width=”100%”]

 • Geschild fruit
 • gestoomde groenten
 • gegrild of gebakken vlees/vis
 • noten en zaden
 • vetten zoals olijfolie en kokosolie
 • verse kruiden zoals tijm, dille
 • thee met honing
 • versgeperst fruitsap
 • vervang producten voor melk zoals rijstmelk

[/green_plus_list]

Zoals je ziet valt er nog heel wat te eten indien je het PDS dieet volgt! Geen reden om honger te lijden, in tegendeel. Ook mag je gerust meer dan 3 maal per dag eten. Ik raad zelfs aan om minimaal 5 maal per dag te eten.

Het is een fabeltje dat je niet meer in de avond mag eten… Je kan gerust nog een stukje vlees of wat garnaaltjes met groenten eten voor het slapen gaan. Zolang de voeding de darmen niet schaadt.

Om dit artikel af te sluiten geef ik je nog een voorbeeld hoe het PDS dieet er uit ziet…

Voorbeeld Hoe je moet eten met PDS

Ontbijt:

3 gebakken eieren met een fruitsalade van aardbeien en frambozen

*Eieren mag je eten tenzij je intolerant of allergisch voor eieren bent. Een alternatief is een stukje vlees of vis of een fruitsalade met noten/zaden.

Lunch:

gegrilde kip met gestoomde broccoli en een sausje van olijfolie en kokosolie met stukjes peterselie en dille.

Diner:

Garnaaltjes met zelfgemaakte mayonaise van citroen, ei en olijfolie met een salade van sla, tomaten, komkommer, ui en waterkers.

Bij Het PDS dieet kun je ook tussendoortjes eten zoals een stukje vlees of vis, een handje noten met een stuk fruit of een salade met een dressing of zelfgemaakt sausje met verse kruiden.

Zat alternatieven om te eten! Zoals je ziet kun je nog altijd heerlijk genieten van lekker eten indien je een prikkelbare darm of PDS hebt.

Om het je nog makkelijker te maken heb ik voor jou een online video coaching cursus gemaakt waar ik je uitleg hoe je PDS veilig en snel behandeld. Ook geef ik grondig advies in mijn video’s hoe je het beste kunt eten met nog extra dagmenu’s.

Indien je hier interesse voor hebt, raad ik je aan om op onderstaande link te klikken en jezelf in te schrijven voor de gratis online video coaching.

Ja, ik wil toegang tot de gratis online video coaching en ontvang meer advies over het PDS dieet!

Hopelijk vond je dit artikel over het PDS dieet interessant en heb je er wat aan gehad. Ken je iemand met een prikkelbare darm, die wat met deze informatie kan doen? Stuur dit artikel dan door via mail of onderstaande knoppen.

Heb je een eigen website over darmklachten of voeding? Zet dan even een linkje op jouw website zodat zoveel mogelijk lezers gebruik kunnen maken van deze informatie!

Heb je vragen of opmerkingen? Laat ze hieronder achter!

Dit artikel gaat over dieet PDS/ PDS dieet

Geef een reactie