pepermuntolie PDS – Echt Een Wondermiddel?

Kan Pepermuntolie PDS genezen? Dat is de vraag die ik in dit kort artikel zal beantwoorden aan de hand van mijn eigen experimentatie.

Pepermuntolie, het wondermiddel tegen PDS

Al jaren wordt gezegd dat pepermuntolie PDS klachten zou verminderen doordat het de darmwand zou kalmeren waardoor klachten verdwijnen.

Is dit zo?

Ik heb het alvast getest. In de apotheek zijn verscheidene producten met pepermuntolie verkrijgbaar, zowel natuurlijke producten als medicatie.

Ik kreeg van mijn huisarts de raad om een medische versie te gebruiken met een maagsapresistente laag. Deze zou pas in de darmen open komen waardoor je optimale resultaten zou behalen en geen last zou hebben van pepermunt boeren.

Meteen naar de apotheek gehold met het voorschriftje voor de medicatie “tempocol”. Dezelfde dag nog nam ik de medicatie in zoals voorgeschreven.

De resultaten van pepermuntolie op mijn Pds klachten

Ongeveer een 20 minuten na de inname van de pepermuntolie kreeg ik een gigantisch warm gevoel in mijn buik met de drank om naar het toilet te hollen!

Wat verder gebeurde wil je echt niet weten. Om het mooi te zeggen kreeg ik een PDS aanval. De normale klachten maal 4. Dat was het resultaat van pepermuntolie

Het eerste wat ik dacht toen ik die aanval kreeg was: ik neem nooit meer pepermuntolie! Tja, de volgende dag heb ik opnieuw pepermuntolie genomen. Ik dacht dat het misschien zou beteren maar helaas niet.

Alweer kreeg ik een onmenselijk branderig gevoel in de darmen waardoor ik 10 minuten op de grond heb liggen krullen van de pijn gevolgd met een aanval van klachten waardoor ik 2 uur lang op het toilet vast zat. Een leuk detail is dat ik heel de dag pepermunt boeren moest laten…

Pepermuntolie een wondermiddel? Toch niet bij mij…

Kan pepermuntolie PDS klachten verminderen?

Bij mij alleszins niet. Ik weet niet of u het al getest heeft maar mijn resultaten waren niet zo goed. Nochtans zouden heel veel personen met PDS hun klachten zien dalen na de inname van pepermuntolie.

Als je even logisch nadenkt is er een logische verklaring waarom pepermuntolie PDS klachten opwekt.

PEPER MUNT olie.

Een olie bestaande uit 2 soorten kruiden, peper en munt. Beide zijn pikant en zullen in een open wonde nog meer schade veroorzaken

Vergelijk het eens met een wonde op je huid, als je daar peper of munt in gaat leggen zal je janken. Hetzelfde gebeurd in de darmen. De darmwand staat ontstoken indien je PDS hebt en pepermuntolie zal daar geen deugt aan doen…

Vond je dit artikel over pepermuntolie PDS interessant? Stuur het dan door naar een vriend of kennis en zet een linkje op jouw website.

Indien je wenst te weten hoe ik mijn prikkelbare darm heb behandeld waardoor ik nu zonder darmklachten leef, klik dan even op onderstaande link.

Ontdek hoe ik mijn prikkelbare darm heb behandeld en nu zonder PDS leef!

Vragen of opmerkingen kun je hieronder achter laten!

Dit artikel gaat over pepermuntolie PDS

Geef een reactie