Hypnotherapie PDS – Het Proberen Waard?

Hypnotherapie PDS is een optie die personen met een prikkelbare darm maar al te graag willen proberen. Doordat ze reeds zoveel hebben geprobeerd, vaak zonder resultaat, proberen sommigen met PDS hypnotherapie…

Wat is hypnotherapie en waarom wordt het gebruikt bij PDS?

Hypnotherapie is een vorm van hypnose waarbij personen tijdelijk van hun zorgen verlost worden. De persoon die hypnotherapie volgt wordt onder hypnose gebracht waardoor deze niet meer de controle heeft over zijn emoties.

Wat er gebeurd is dat de persoon onder hypnose rustig zou worden en volledig zou ontstressen. Hierdoor zou hypnotherapie PDS klachten kunnen verminderen.

Kan hypnotherapie PDS klachten verminderen?

Ja, het kan. Er zijn verhalen van personen die heel wat vermindering van klachten hebben ontvangen door hypnotherapie te volgen.

De logische verklaring voor de vermindering van klachten zou zijn dat de patiënt met PDS minder stress zou hebben en zich kan relaxeren waardoor zijn klachten verminderen. Het kan dus dat Hypnotherapie PDS klachten verminderen.

Of hypnotherapie PDS kan genezen is een andere zaak. Ikzelf heb één sessie van hypnotherapie gevolgd en het doet goed maar ik had nog steeds klachten. Zelfs al zou ik elke week een sessie volgen, zou ik nog steeds klachten hebben, althans wel minder.

De reden waarom hypnotherapie PDS niet volledig kan genezen is omdat het niets aan de ontsteking in de darmwand doet, noch hersteld het de darmflora…

Is het jouw geld waard?

Dat is jouw beslissing. Ik zou het alleszins niet doen aangezien het niet voor een permanente opluchting zorgt. Eens je terug veel stress hebt, krijg je snel terug je klachten moet je opnieuw een sessie hypnotherapie voor PDS volgen…

Een betere aanpak zou zijn om een tijdelijk dieet te volgen die voor permanente vermindering van je klachten zorgt.

Ik heb voor mijn lezers een online video coaching cursus samen gesteld waar ik je tips geef om echt beterschap te ontvangen. Er komt geen hypnotherapie aan te pas maar wel voedings advies, tips om je darmflora te herstellen,…

Ik schrijf me in voor de gratis online video coaching en doe wat aan mijn darmklachten!

Vond je dit artikel over hypnotherapie PDS tof? Stuur het door naar een kennis of zet een linkje op jouw website zodat zo veel mogelijk personen deze informatie kunnen gebruiken.

Vragen of opmerkingen? Laat ze hieronder achter.

Geef een reactie