Spastische Darm Behandeling- Jouw Kickstart Naar Een Leven Zonder Darmklachten

Een arts die een goede spastische darm behandeling kan voorschrijven is niet zo evident als het klinkt. Daar ben je vast al achter gekomen… In dit artikel zal ik verklappen wat een goede spastische darm inhoudt en hoe je eraan begint…

Schrijf je in voor de gratis online video coaching club en ontvang alle video’s die je nodig hebt om je spastische darm te behandelen! >>>

Hoe ziet een goede spastische darm behandeling eruit?

Een effectieve spastische darm behandeling moet alle oorzaken van je conditie aanpakken. En dit is de verstoorde darmfora EN de ontstoken darmwand.

De bedoeling is dat je darmwand zich kan herstellen zodat voeding terug voldoende verteerd wordt en niet zal rotten en voor darmklachten zal zorgen…

Een gezonde darmwand maakt voldoende enzymen aan om je voeding optimaal te verteren. Een spastische darm, dan weer niet omdat de darmwand zodanig beschadigd is.

Het doel van jouw spastische darm behandeling moet dan ook zijn om de ontsteking in de darmwand te stoppen en de verstoorde darmflora (dysbiose) te herstellen.

Is dit de normale spastische darm behandeling?

Niet echt, de normale gang van zaken is om enkele medicatie in te nemen en voor elke mogelijk klacht een andere soort medicatie. Dit is bewezen om niet te werken en zorgt voor nog meer klachten doordat het de darmflora nog meer schaadt!

Sommige artsen schrijven dan een antibiotica voor die de ontsteking zou moeten stillen. Sommigen zien hier goede resultaten met, maar velen ook niet. Ik heb het geprobeerd en het werkte heel goed voor ongeveer 10 dagen.

In die 10 dagen voelde ik mij als genezen! Tot mijn klachten 3 maal zo erg terug keerden. Met PDS aanvallen waar ik met gemak 20 minuten op het toilet vast zat, wel tot meer dan 10 maal per dag. Die periode was een hel en voor die reden neem ik geen antibiotica meer!

De hedendaagse spastische darm behandeling is niet alleen duur maar werkt vaak nog eens averechts…

Hoe start ik dan met de juiste spastische darm behandeling?

Zoals reeds gezegd is het cruciaal om de ontsteking in de darmwand te stillen. En hoe ga je dit het beste doen? Door verdere ontsteking te voorkomen zodat de darmwand geen beschadiging meer oploopt!

Je gaat voeding die de darmwand nog meer beschadigd vermijden. Zo krijgen de darmen rust zodat ze langzaam kunnen herstellen.

Ons lichaam heeft de mogelijkheid om weefsel te herstellen. Elke week zal er een laagje van de darmwand afschilferen zodat een sterk laagje kan ontstaan. En in tijd heb je een compleet nieuwe darm die sterker is en beter zijn werk kan doen: voeding optimaal verteren.

Zo een dieet met enkel darmsparende voeding is strikt maar het meer dan waard! Ook je darmflora herstellen met kwalitatieve probiotica zorgt voor een einde aan ontstoken darmweefsel en geeft een boost aan je vertering.

Hoe lang moet ik zo een behandeling volhouden?

Een vraag die ik vaak krijg is hoe lang je zo een dieet moet volgen. Je spastische darm klachten kun in minder dan een week verdwijnen maar dat wil lang niet zeggen dat je darmwand volledig hersteld is!

Vooraleer je damwand terug gezond is en de ontsteking volledig verweerd is kunnen gemakkelijk 12 weken voorbij zijn. Het kan zelfs veel langer duren maar dit hangt af van hoe lang je reeds darmklachten hebt.

Heb je al 20 jaar een spastische darm, dan gaat je spastische darm behandeling eerder 1-2 jaar in beslag nemen. Je krijgt niets voor niets in dit leven. Maar geloof me, het is het waard!

Ik heb het spastische darm dieet gevolgd met succes en leef nu zonder PDS!

Om mijn lezers verder te helpen heb ik een gratis online video coaching club gemaakt waar ik je stap voor stap uitleg hoe we je spastische darm gaan behandelen. Ik geef duidelijk voedingsadvies, supplementen advies en geef zelfs gratis dagmenu’s weg!

Heb je interesse in de gratis online video coaching? Klik dan op onderstaande link en schrijf je in!

Ik wil toegang tot de gratis online video coaching club en schrijf me nu in! >>

Vond je dit een goed artikel over spastische darm behandeling? Stuur het even door naar een kennis of vriend die er wat aan kan hebben of zet een linkje op jouw website zodat je anderen kan helpen!

Vragen en opmerkingen kun je hieronder plaatsen. Ik reageer hier zo snel mogelijk op.

Geef een reactie