Behandeling PDS – Hoe Begin Je Eraan?

Behandeling PDS nodig? Waarschijnlijk wel aangezien je deze pagina bekijkt. In dit artikel zal ik je verklappen wat een juiste PDS behandeling inhoudt en wat je beter niet kunt doen. Helaas volgen velen met een prikkelbare darm geen goede behandeling PDS waardoor hun klachten dag na dag verergeren…

Inschrijven voor de gratis online video coaching? Klik Hier >>

Wat is een goede Behandeling voor PDS en aan wat moet deze voldoen?

Het is van cruciaal belang dat je behandeling PDS de oorzaken aanpakt. Ik kan dit niet genoeg benadrukken. De enige juiste behandeling PDS is een behandeling die de oorzaken van je prikkelbare darm aanpakt, niet de klachten.

Helaas worden vaak enkel de klachten behandeld wat geen goede behandeling PDS is.

Als je reeds andere artikelen op deze website hebt gelezen en de oorzaken kent dan weet je ondertussen al dat een verstoorde darmflora de oorzaak van PDS is. Deze verstoorde darmflora zal ervoor zorgen dat de darmwand zal ontsteken.

Die ontsteking zorgt dan terug voor een vertering die alles behalve goed werkt wat resulteert in verscheidene darmklachten.

Een juiste behandeling PDS moet dus zowel de ontsteking in de darmwand stoppen als ook de darmflora herstellen zodat verdere ontsteking van de darmwand vermeden wordt en voeding terug normaal verteerd wordt.

De hedendaagse behandeling PDS…

Helaas wordt bij de behandeling van pds niet vaak aandacht besteedt aan het herstellen van de darmflora (ondanks er tientallen studies bewijzen dat dit de oorzaak van PDS is). Ook de ontsteking in de darmwand stillen wordt vaak genegeerd.

Als men dit toch doet, is het aan de hand van medicatie zoals antibiotica die in vele gevallen de conditie enkel erger maakt!

De hedendaagse behandeling PDS is om 2-3 soorten medicatie te slikken die enkel de klachten aanpakt. Voor elke mogelijke klacht wordt er een andere medicatie voorgeschreven. Bij constipatie krijg je een laxatief of een vezel product. Bij diarree dan immodium.

Deze aanpak van de klachten is niet alleen heel duur maar zal de klachten alleen maar verergeren. Eens de medicatie uitgewerkt zijn moet de patiënt terug pillen slikken om 2 uurtjes zich beter te voelen…

het resultaat is dat de persoon met PDS onnodig veel PDS medicijnen slikken die niets oplossen terwijl zijn conditie langzaam erger wordt.

Medicatie nemen noem ik geen behandeling PDS!

Wat is dan een goede behandeling PDS?

Zoals eerder gezegd moet de darmflora hersteld worden en de ontsteking in de darmwand wegtrekken zodat het darmweefsel zich langzaam maar zeker kan herstellen. Dit is een behandeling PDS die keer op keer werkt.

Zo een behandeling PDS begint met je voeding aan te passen. Elke dag eet u voeding die ofwel moeilijk verteerbaar is of de ontstoken darmwand onbewust beschadigd, ookal wordt deze voeding bestempeld als “gezond”.

Wat u zou moeten doen, indien u een juiste behandeling PDS wenst te volgen, is om voeding die de darmwand verder schaadt, tijdelijk te mijden zodat het darmweefsel zich kan herstellen.

Elke week, zal je dan een nieuw en gezond laagje weefsel in de darmwand aanmaken waardoor de darmwand telkens een stukje gezonder wordt en opnieuw zijn normale functie kan uitoefenen, zoals enzymen uitscheiden.

Dit alleen is niet voldoende aangezien uw goede darmflora hevig beschadigd is, moet u deze ook herstellen zodat voeding terug optimaal verteerd wordt en slechte darmbacteriën niet meer in de meerderheid zijn.

Zo zullen deze slechte darmbacteriën geen schade aan het darmweefsel meer kunnen aanbrengen waardoor de normale darmwerking terug zal ontstaan.

Hoe lang moet ik zo een behandeling voor PDS volgen?

Tijdelijk schadelijke voeding vermijden doe je aan de hand van een dieet. Ik heb een duidelijk artikel geschreven over zo een dieet, ik noem dit het PDS dieet. In dat artikel ga ik hier veel dieper op in.

Zo een dieet moet zeker 2-3 maanden gevolgd worden. Hoe lang jij het dieet zal moeten volgen om een effectieve behandeling PDS te hebben hangt af van hoe lang je reeds lijdt aan een prikkelbare darm.

Ook je darmflora herstellen hoort bij een goede behandeling PDS en kan enkele maanden in beslag nemen.

Ik heb ook een duidelijke online video coaching gemaakt waarin ik je uitleg hoe je start aan een behandeling PDS zodat je van je darmklachten af geraakt.

Kijk even op onderstaande link indien je toegang wilt krijgen tot deze gratis behandeling PDS video cursus.

Ik wil de online video coaching gratis ontvangen en klik op deze link >>>

Stuur dit artikel door naar een kennis die zelf een behandeling PDS kan gebruiken via email of twitter, facebook,… Zo help je anderen verder.

Vragen of opmerkingen kun je hieronder achter laten.

Deze pagina gaat over behandeling PDS

Geef een reactie